Høstrigg

I dag skifta vi fra G2 til G3 som standardseil foran, ei loddrett spile mangla sjølsagt. En ny blir klipt til av ei gammel storseilspile som ikke lenger er i bruk.

En del vansker med rulletauet til Facnor-spolen. Umantlet dynema (som på bildet) blir for glatt. Skiftet til 8 mm mantla blåspragla polyester, siden dette ikke er tau som skal ha ekstrem belastning, verken ut eller inn.

Toppsvivelen var treg, og dro fallet med rundt staget. Åpner for dårlig stemning og potensiell fare. Viste seg at det lå irr/skitt/støv/sand eller lignende i øvre del, laget en sandpapirlyd når den ble svivlet rundt. Toppsvivelen skal ifølge manualen ikke smøres, ettersom lagrene er lukket. De er greaset inn en gang for alle, og svivelen skal kjennes litt treg å dra rundt for hånd. Man kan fristes til å gi dem en omgang WD40, men da er det risk for at fettet inne i lagrene vaskes ut, som gjør vondt verre.

Tenkte et par sekunder på ny svivel. No joke. De begynner på åtte båtlapper, så jeg valgte å beholde stasen. Gjorde allikevel reint oppi der med fuktig klut, og smurte litt silikonfett over, mest som beskyttelse mot at skitt og støv får klemme seg inn mellom indre og ytre del. Etter det fungerte svivelen tilsynelatende som den skal.

Dermed er det klart for høst i O’joy. September blir viet skjærgården. Håpet er blant annet å få tatt en tur til Byxelkrok på Öland. Dit går det en regatta fra Västervik 23-24. september 2023. Vi tester ruta.

Ellers har det vært smått med regatta på O’joy. Et stramt program i hus og heim har gjort programmet trangt. Vi har en liggende en ubetalt søknad om respitt på SRS liggende, men jeg tror vi venter til neste år. Stiv pris, 850 spenn for målebrev, det er mye når en måned gjenstår av sesongen. Opptak på WSS er 1. oktober. Ut igjen i mai.

En liten overraskelse er det at seilsesongen i Sør-Sverige er opp mot et par måneder kortere enn i den arktiske delen av Norge. Landsdelen har stor gjeld til Golfstrømmen.

Men høst er uansett høst. Epletreet er tomt for frukt. Til helga må vi til Röknen og få tatt opp potedesen og gulrøttene. Sorry, potatisen og morötterna.


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.