Skiftevindsonsdag

Stortrøbbel med å skaffe mannskap til onsdagsregattaen, visstnok gikk det en landskamp mellom Norge og et østblokkland på tv, så til slutt ble vi tre – og noe seine til start. Men i mål som nummer 3.

Sørvestlig 4-7 sekundmeter, brafrete vind. Knut, Ann-Sofie og Nils seilte, og fem minutter sein over startlinja ga ikke så veldig bra utgangspunkt. Bane fra Svartskjær til Trondenesvika, rødstaken inni havna, Trondenesvika igjen og i mål. Pent syn, fra tribunen (byen), og bakfra kunne vi studere alle vindvirvlene og -skyggene byen skaper når vinden står sånn. Mastene i det seks-sju båter store feltet sto i alle retninger samtidig.

Klarte til slutt å ete opp det fem minutters forspranget resten av feltet fikk på oss i starten, og innhentet halve feltet i løpet av en timelang seilas.

En hel del fin seiling tross lite og ferskt mannskap, i et par kast ble det klaget på for mye seilføring. Villanda fant godsporet et par herlige ganger, og fikk den berømte raketten i hekken. Toppfart på ni knop. Artig langspurt på sistelegget, hvor vi tok igjen en av konkurrentene to båtlengder fra linja.

skprn

Blogged with the Flock Browser

Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.