Verdens kuleste maritime simulator


Simulatoren over alle simulatorer ligger i Perth i Australia. Vestlendinger står bak. Fredag åpner Jens Stoltenberg stasen.

 

Den 9. desember åpner statsminister Jens Stoltenberg det nye Farstad Shipping Treningssenter i Perth, Australia. Senteret er det største og mest avanserte offshore simulatorsenteret i verden for marine operasjoner.


– Åpningen av Farstad Shipping Offshore Simulation Centre er en milepæl for Farstad Shipping. Senteret er ikke bare en storstilt investering i våre ansattes kompetanse og sikkerhet, men også et bevis på den kunnskapen som befinner seg i den maritime klyngen på Nordvestlandet, sier administrerende direktør i Farstad Shipping, Karl-Johan Bakken.

Maritim klynge

Senteret er et resultat av det tette samspillet mellom flere aktører i den maritime klyngen på Nordvestlandet. Sterke maritime tradisjoner og en lokal satsing på innovasjon, forskning og utvikling har skapt et fundament for global satsing.

– Treningssenteret i Australia har blitt til etter et tett samarbeid mellom Høyskolen i Ålesund, Farstad Shipping og teknologileverandøren Offshore Simulator Centre i Ålesund. Farstad Shipping ønsker å være en ledende leverandør av kvalitetstjenester med fokus på sikkerhet, kompetanse og teknologi, sier Karl-Johan Bakken.

Dyktiggjør ansatte

Dette senteret er viktig i arbeidet for å oppnå Farstad Shippings målsetning om null skade på mennesker, miljø og materiell. Det unike treningsopplegget er en del av Farstad Shippings engasjement for å utvikle og dyktiggjøre selskapets ansatte. Teamtrening, samhandling og kommunikasjon er viktige elementer i simulatortreningen.

– Sikkerhet og utvikling av våre medarbeidere ligger til grunn for all vår aktivitet, og formålet med senteret er å tilby fasiliteter for trening av personell og for utvikling og utprøving av marine operasjoner under kritiske og ekstreme forhold, sier Karl-Johan Bakken, som er tilstede under åpningen i Perth.

Kort om Farstad Shipping:

Farstad Shipping har i dag en flåte på 57 skip (32 AHTS, 22 PSV og 3 SUBSEA) og 6 PSV og 2 AHTS under bygging. Selskapets aktiviteter drives fra Ålesund, Aberdeen, Melbourne, Perth, Singapore, Macaé og Rio de Janeiro. Samlet antall ansatte på land og på sjø er ca. 1970. Selskapets strategi er å være en langsiktig og betydelig leverandør av store, moderne offshore servicefartøyer til oljeindustrien internasjonalt. Selskapet har en langsiktig befraktningsprofil.

·                                 [Picture]

·                                 [Picture]

·                                 [Picture]

Vedlegg

·                                 Faktaboks om Farstad Shipping Offshore Simulation Centre ( Filetype: pdf , Size: 184394 bytes )

·                                 Faktaboks om Farstad Shipping ASA ( Filetype: pdf , Size: 182969 bytes )

Copyright (C) 2006, NTB Info. Lenke til pressemelding

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.