Grafiker-støtte til «Skogøy»


Skogy_kgjw

Den siste store nordnorske lokalbåten, verneverdige ”Skogøy”, kan være reddet fra å bli spiker etter at den er hevet fra halvsenket tilstand i Stockholms skjærgård. Bergemennene fra Ofoten jobber på spreng med å samle inn 400 tusen kroner for å dekke akutte utgifter. Aktiviteten har pågått med stor iver hele helga.

Bildekunstner Karl Gustav Gjertsen meldte seg mandag           på med nytrykk av et lekkert snitt han laget for mange år siden. Gjertsen har vært en ivrig bruker av ”Skogøy”, som gikk under tilleggsnavnet ”Hinnøy Rundt”.

 

Her er en epostveklsing mellom entusiaster i Lofoten og en av initiativtakerne til Skogøy-aksjonen, Eilif Gabrielsen.

 

 

Gratulerer med fantastisk resultet etter få og  korte helgedager.  Må si at jeg ikke trodde dette resultatet var mulig, men dog – resultatet kjennes godt inn i ryggmargen.

 

Men desverre stopper jo ikke jobben her.  Betydelige midler skal skaffes, og alle gode (eller mindre goder) må være velkomne.  Karl Gustav Gjertsen er en sann venn og bruker av skipet mens det gikk i sin faste rute.  På oppdrag av OVDS (via meg) lagde han ett lite opplag av litograf av skipet.  Det ble gitt som julegave i begynnelsen av 90-tallet.  KGJ har senere brukt bildet i andre sammenhenger.

 

Min ide;  hva med å få Karl Gustav Gjertsen til å gjøre ett opptrykk der inntektene deles mellom han og Skogøys Venner.   Bildet burde være meget salgbart!

 

Beste hilsen Ernst Furnes

 

 

Flott ide.

Hadde håpet vi kunne fått han til å tegne på andelsbeviset.

Kjenner du ham?

Hilsen Eilif Gabrielsen

Jeg har nettopp snakket med Karl Gustav Gjertsen.  Han er  veldig positiv og iferd med å hente frem trykkplaten fra 1991.  Som han sier;  dette er mitt bidrag noe som medfører at det er vederlagsfritt og at alle inntekter tilfaller Skogøys Venner.   KGJ ble i utrolig godt humør da samtalen kom inn på motorlyd, omkastbar motor og selvsagt at motoren kan reddes.   Jeg tror Karl Gustav vil kunne bistå i prosjektet i flere sammenhenger.

 

mvh

Ernst Furnes

 

email


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.