5. oktober 2022

Velkommen til Villanda-loggen

Dette er bloggen til Villanda av Harstad, en Rainbow 42 fra 1989. Villanda er en dansk-designet, flatbotna muskelseiler kjent for å gå fort, men som gudhjelpe meg også kan gå sakte.

Hun skal seiles tait og hardt, nøkkelen til fart og suksess ligger i ei tynn, bevegelig mast, digre seil og hårfin trim. VI er et gjeng glade amatører som seiler henne, mest i farvannene rundt Harstad.

Villanda har vært heimehørende i Harstad siden våren 2006, da hun ankom byen i nokså shabby
tilstand. Mye tid og energi er gått med på å lære triksene hennes, og pusse, stelle, fornye og ordne og greie.

Hun har en seilgarderobe på ti seil, noen eldre, men noen riktig bra seil vi kjører regatta med.

Det raskeste vi har seilt henne er 14 knop på en halvvind med lett spinnaker, men hun er god for en hel der mer. Når det går fort er det puls på 180 på alle poster om bord.

Eier er Ann-Sofie og Knut Godø. Knut har fast tilhold på storseilskjøte under regatta. Rorkar er som oftest Henry Arne Hansen, fast fordekksgast og trimmer er Ola Stattin. I pit’n har vi Frode Aron Johansen som hyppigste medlem. Her trengs mer folk, og et aktivt rekrutteringsarbeid er i gang.

Håpet er å knyte sammen en fast gjeng på 6 i bunnen (!), og så plusse på med primærkjøtt på rekka (RPR – Romper På Rekka) ad hoc og etter leke- eventyrlyst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.