Årets Sydney-Hobart

 

Skjermbilde 2014-12-26 kl. 13.11.52Maxirateren Comanches første skikkelige race, med Ken Read som skipper. Freste fra 116 båter i starten i Sydney natt til fredag. Om du ikke var våken og fikk med direktesendinga, kan du se et opptak.

Flatjernet Comanche, med en av verdens bredeste  hekker, tok av som ei måse i storm ut fjorden. Men Comanche, smekrere og atskillig rankere, satte storseil med et rev og beit seg på. Avstanden ble aldri mer enn et par nautiske mil. Og et døgn og noen timer senere hadde gamlisen Wild Oats drukket av brisen i Basstredet, mens Comanche lå i limet.

WO freste forbi, og avstanden var midt på dagen tredje juledag over tretti nautiske mil.

Kommer Wild Oats først til Hobart er det åttende gang den ti år gamle  maxirateren tar line honours.

http://au.sports.yahoo.com/videos/watch/25860020/sydney-to-hobart/

…og tracker her.

Legg inn en kommentar