Kategorier
seiling

Skiftevindsonsdag

Stortrøbbel med å skaffe mannskap til onsdagsregattaen, visstnok gikk det en landskamp mellom Norge og et østblokkland på tv, så til slutt ble vi tre – og noe seine til start. Men i mål som nummer 3.

Sørvestlig 4-7 sekundmeter, brafrete vind. Knut, Ann-Sofie og Nils seilte, og fem minutter sein over startlinja ga ikke så veldig bra utgangspunkt. Bane fra Svartskjær til Trondenesvika, rødstaken inni havna, Trondenesvika igjen og i mål. Pent syn, fra tribunen (byen), og bakfra kunne vi studere alle vindvirvlene og -skyggene byen skaper når vinden står sånn. Mastene i det seks-sju båter store feltet sto i alle retninger samtidig.

Klarte til slutt å ete opp det fem minutters forspranget resten av feltet fikk på oss i starten, og innhentet halve feltet i løpet av en timelang seilas.

En hel del fin seiling tross lite og ferskt mannskap, i et par kast ble det klaget på for mye seilføring. Villanda fant godsporet et par herlige ganger, og fikk den berømte raketten i hekken. Toppfart på ni knop. Artig langspurt på sistelegget, hvor vi tok igjen en av konkurrentene to båtlengder fra linja.

skprn

Blogged with the Flock Browser

Av admin

journalist

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.